Opera og Ballet

The Merry Widow – Australian Ballet (2018)
20. september kl. 19.30
Land/år: Ukendt/0
Den første forestilling i efterårets program er balletten Den Glade Enke, der er skabt over operetten af samme navn. Denne forestilling er skabt specielt til The Australian Ballet. Det lille fyrstedømme Pontevedro befinder sig på kanten af økonomisk ruin, og den smukke fyrst Danilo må redde sit rige ved at gifte sig med hovedrige Hanna Glawari, som lige er blevet enke. Som kendere af operetten vil vide, så får fyrsten dog sin sag for, og historien om indviklede affærer og jaloux elskere udspilles til forrygende festlig musik. I forbindelse med sæsonens to første forestillinger vil det være muligt at købe et medlemskab af operaklubben. Medlemskabet koster 50 kr. for en sæson, og det giver 20 % rabat på alle sæsonens forestillinger.
"The tiny principality of Pontevedro is on the verge of bankruptcy, and the dashing Count Danilo must rescue his country by marrying the newly widowed and fabulously wealthy Hanna Glawari. Only when they meet does he realise that she’s his childhood sweetheart – and that she hasn’t forgiven him for jilting her years ago. Based on the beloved operetta, this lively tale is set in the ballrooms ..."

Mere information...

Film Plakat

Aida
22. oktober kl. 19.30
Land/år: Ukendt/Ukendt
Denne overdådige udgave af Verdi´s Aida er en optagelse fra Teatro Real i Madrid. Verdi´s ulykkelige kærlighedshistorie om den etiopiske prinsesse, der forelsker sig i den egytiske officer Radames, er altid et gensyn værd, og denne forestilling er en restaureret udgave af Teatro Real’s mest monumentale og emblematiske produktion af Aida. Det er svært at overgå denne udgav, der sprænger alle rammer bl.a. på grund af Hugo de Ana’s fantastiske scenografi og kostumer og med maestro Nicola Luisotti som dirigent. Forestillingen er skabt i et samarbejde med Opera Lyric i Chicago og The Municipal Theater i Santiago de Chile. I forbindelse med sæsonens to første forestillinger vil det være muligt at købe et medlemskab af operaklubben. Medlemskabet koster 50 kr. for en sæson, og det giver 20 % rabat på alle sæsonens forestillinger.
"Ingen synopsis"

Mere information...

Film Plakat

La Bayadere
13. november kl. 20.15
Land/år: Ukendt/Ukendt
Balletten La Bayadere transmitteres live fra Royal Opera House i London. Handlingen i balletten er et stykke senromantisk folklore henlagt til Indien: Et kærlighedsdrama udspiller sig mellem tempeldanserinen Nikija, som er forelsket i en soldat, som dog er udset til at blive gift med den lokale fyrstes datter. Hun efterstræbes skinsygt af templets fakir, som hun afviser med døden til følge. Tredjeakten er forsoningen med hendes udkårne i dødsriget. Hvor handlingen kan fremstå lidt letbenet er det tekniske niveau i denne ballet til gengæld forrygende højt, og man kan glæde sig til dans på absolut højeste niveau.
"Ingen synopsis"

Mere information...

Film Plakat

Don Giovanni
26. november kl. 19.30
Land/år: Ukendt/Ukendt
Mozarts Don Giovanni handler om den skuppelløse kvindebedårer (Don Juan), der sætter alt ind på at erobre Donna Anna. Det er Damiano Michieletto, der har instrueret denne spændende udgave om levemanden fra Sevilla, der har vundet flere priser. Forestillingen om den hæmningsløse kvindeforfører og gudsbespotter, der på intet tidspunkt tager det fulde ansvar for sine handlinger, end ikke drabet på en af sine elskerinders far, er optaget på Teatro La Fenice i Venedig i oktober 2018.
"Ingen synopsis"

Mere information...

Film Plakat

italienerinden i Algier
18. december kl. 20.00
Land/år: Ukendt/Ukendt
Sæsonens sidste forestilling er Rossinis Italienerinden i Algier i en live transmission fra Gran Teatre del Liceu i Barcelona. Efter 36 år vender denne forestilling tilbage til Barcelona i en livlig og farverig opsætning af Vittorio Borrelli. Den algierske fyrste Mustafa er træt af sin italienske kone Elvira, og i sine bestræbelser på at afsætte hende til anden side møder han den unge italienske pige Isabella. Denne opera, der fokuserer på kvinders vilje til at være frie, er underrepræsenteret på verdens store operascener, men den bærer, som Rossinis anden musik, aftryk af hans fantasifulde ånd.
"Ingen synopsis"

Mere information...

Film Plakat